Blog

inspirerende verhalen en nuttige informatie voor ondernemers.

Met deze blog geeft SINC studenten de ideale dosis inspiratie en de nodige informatie om zelf te starten met ondernemen. Je vindt hier tal van interessante artikels, filmpjes en meer. 

26 april 2021

Behind the Hackathon

Meer dan dertig studenten gingen de uitdaging aan om de zotste vierentwintig uur van hun leven te starten. Hoe ze die overleefden, lees je hier!

25 april 2021

How to pitch perfectly

Een idee heb je, maar het verkopen dat is nog een ander verhaal. Lees hier hoe je in 1, 2, 3 jouw verhaal aan de man brengt.

24 april 2021

Hackathon breinkrakers!

Tijdens de Innovation Days kregen deelnemers 24 uur de tijd om een business case op te lossen. Benieuwd met welke breinkrakers de deelnemers aan de slag gingen? Dat lees je hier.

13 april 2021

Innovation Days – Hackathon

De SINC Hackathon vindt plaats op 22 en 23 april. Het is een event dat volledig digitaal zal plaatsvinden. De bedoeling is dat de deelnemers, studenten en jong-ondernemers, zich inzetten om real-life business cases van de SINC partners op te lossen.

22 maart 2021

Exclusive: Future Entrepreneurship behind the scenes

Deze blog geeft jou een uniek inzicht behind the scenes van Future Entrepreneurship. ‘Wauw, dat is ongezien,’ hoor ik je denken. En terecht, want zo’n schat aan informele informatie vind je niet zomaar.

20 maart 2021

Tech in kunst? Wablief?

Op het eerste zicht lijkt het misschien een vreemde combinatie, technologie en kunst, maar dat weerhield de studenten van SINC er niet van om dit nieuwe concept te lanceren. De vijfde editie van Future Entrepreneurship pushte SINC to lead by example.

18 maart 2021

Mediatoekomst in zicht!

Tijdens Future Entrepreneurship, het driedaags virtueel tech- en innovatiefestival keken CEO’s uit de mediawereld in hun glazen mediabol. Wat ze daarin zagen lees je hier.

16 maart 2021

Future Entrepreneurship, je hebt wat gemist!

Het tech- en innovatiefestival Future Entrepreneurship vierde dit jaar haar vijfde verjaardag en daarvoor haalde SINC alles uit de kast. Is the FOMO already haunting you? We’ll fill you in right here!

26 februari 2021

De klantenlisting of btw-listing: jaarlijks indienen vóór 31 maart

Als btw-plichtige moet je vóór 31 maart je ‘klantenlisting’ of ‘btw-listing’ bij de FOD Financiën indienen. Je boekhouder helpt je om de juiste info via de correcte weg door te geven. Lees hier meer over het hoe en waarom.

Pitchen op een achtbaan

SINC laat studenten zien dat ondernemen geen ver-van-mijn-bedshow hoeft te zijn. Een passie omzetten in een onderneming hoeft niet slechts een droom te zijn, maar kan realiteit worden. Daar wil SINC bij helpen.

Rollercoaster Pitching ft. Jasper

𝗟𝗔𝗔𝗧𝗦𝗧𝗘 𝗔𝗙𝗟𝗘𝗩𝗘𝗥𝗜𝗡𝗚. Vandaag sluiten we de eerste reeks af met een allerlaatste knaller van formaat. Jasper Symons van The KOFF Labelis als énige de uitdaging aangegaan om te pitchen met 𝗟𝗢𝗢𝗣𝗜𝗡𝗚𝗦! Toch iets moeilijker dan gedacht, Japser?

Rollercoaster Pitching ft. Laura

Hier is hij dan: de 𝗧𝗪𝗘𝗘𝗗𝗘 𝗔𝗙𝗟𝗘𝗩𝗘𝗥𝗜𝗡𝗚 van Rollercoaster Pitching met Laura Huysmans van LOAS. Get some popcorn, turn on the volume & enjoy!

PS. Deze video is vrij tot zeer hilarisch. Toch even opletten met de headphones.

Rollercoaster Pitching ft. Britt

Dinsdag 16u00, dat betekent een nieuwe aflevering van Rollercoaster Pitching! Deze aflevering gaat Britt van Mieghem van Seaway Company de uitdaging aan. Ready?

Rollercoaster Pitching ft. Moenia

Moenia bijt de spits af in deze eerste aflevering van Rollercoaster Pitching! Met een grote passie voor ondernemen en duurzaamheid is ze een echt voorbeeld voor future-proof ondernemen? Benieuwd? Check it out!