SINC Antwerpen

Exclusive: Future Entrepreneurship behind the scenes

Fran Gillis
22 maart 2021

Dames en heren, ondernemers en futuristen, hou je vast aan de takken van de bomen, want deze blog geeft jou een uniek inzicht behind the scenes van Future Entrepreneurship. ‘Wauw, dat is ongezien,’ hoor ik je denken. En terecht, want zo’n schat aan informele informatie vind je niet zomaar. In deze blog neem ik je mee als vlieg op de muur tijdens de organisatie.

Legal disclaimer

Ik moet er toch wel een alinea aan toewijden: Future Entrepreneurship is heel wat meer dan de dagen van het event zelf. Ik weet dat je vooral wil weten hoe het is om met die zotte sprekers in de Waagnatie te staan, hoe het voelt om die talks in real life mee te maken terwijl ze worden gefilmd. Maar als ik heel eerlijk ben -en dat zal ik zijn- moet ik toegeven dat er veel meer bij komt kijken dan de opnames alleen.

Van concept tot #FE21

Het begon al in november: talloze brainstormsessies, meerdere vergaderingen per week, concepten, ideeën … Dromen (mét een hoofdletter). Want tijdens een pandemie moet je dromen. Dat was iets waar heel het team het over eens was. We gingen deze digitale omschakeling gebruiken als een sterkte. ‘Meer sprekers!’ zei iemand, ‘Meer dagen!’ riep een ander. ‘We kunnen gewoon internationaal gaan!’ droomden we samen. Het is enkel door zo groots te dromen, dat je de grenzen van wat je voor mogelijk hield, kan verleggen. Ik weet nog hoe het voelde. In november waren we er rotsvast van overtuigd dat we zodanig vroeg waren begonnen, dat we alles rustig zouden kunnen spreiden. Wel, die meerdere vergaderingen per week, die bleven. En het werk nam toe.

We waren er nog steeds van overtuigd dat we het grootser, zotter en beter zouden maken, dus we namen de uitdaging aan en gingen er vol voor. Doorheen december, januari en februari. Sprekers werden vastgelegd, locaties gescout… Zelfs het podium werd een custom built kunstinstallatie die met de hand werd gemaakt. Alles werd tot in de puntjes voorbereid.

D-day is daar. Of nee, D-week.

Dan plots is het zover. De opnames van Future Entrepreneurship breken aan.

Als je via deze weg moet ondervinden dat het niet allemaal live-live was. Mijn oprechte excuses. Ik had beloofd om eerlijk te zijn, dus dat ben ik ook. Het was zo dicht bij écht live als we konden, maar dat lees je hieronder verder.

De opnames van Future Entrepreneurship vonden plaats de week voor we live gingen. Van maandag tot donderdag werd er van 8u ’s ochtends tot 22u ’s avonds (als we geluk hadden) opgebouwd, opgenomen, gefilmd, gefotografeerd, gestrest, geregisseerd en weer afgebroken. Maar er werd vooral geamuseerd. Door ons welteverstaan. Tussen al deze voltooide deelwoorden door werd er gelachen en geluisterd, geluisterd vol ongeloof naar de CEO, kunstenaar of ondernemer die ons omverblies met de talks. Onder de indruk van wat we hadden gerealiseerd. Het werden vier lange dagen waarin we ons vol overtuiging hielden aan alle coronamaatregelen, want iedereen wilde er koste wat het kost voor zorgen dat deze editie van Future kon doorgaan. Corona zou ons niet tegenhouden.

D-twee-weken?

Dan is het plots donderdagavond. Alle opnames zijn achter de rug. Terabytes aan data kregen we mee, zomaar op een harde schijf. Dat was dan Future Entrepreneurship 2021 dat we in onze handen hielden. Klaar om online te gaan. Spoiler alert, dat was het niet. Dat weekend is er dag- en nacht geëdit door ons team. Elke overgang moest perfect zijn. Alle geluiden mooi synchroon met het beeld. Dat krijg je dan als je met 7 verschillende camerastandpunten werkt. Enkel het beste was goed genoeg.

Dan mag je natuurlijk ook niet vergeten dat er tijdens dit alles nog druk werd gewerkt aan de fysieke experience van ons online event. Er werd speciaal voor onze kijkers een goodiebags samengesteld om U tegen te zeggen. Snacks, drankjes, snoepjes en nog zo veel meer. De paar honderd gelukkigen die er eentje konden komen ophalen zullen dit zeker beamen. Ik hoop dat je ondertussen door hebt dat het twee immens drukke, maar vooral ontzettend leuke weken waren. Wat het resultaat van die helse periode was? Dat tonen we je met enorme pauwentrots hier.

SINC maakt deel uit van het TAKEOFFANTWERP ecosysteem. Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (UAntwerpen, AP Hogeschool, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en KdG Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en BAAS. Dit iniatitief wordt ondersteund door VLAIO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

MEER ZOALS DIT

2 december 2021

SINC SPEELDE OP VERPLAATSING EN SCOORT METEEN

Onze PR-managers waren op bezoek bij de RAFC Business Club Lunch. Ontdek hoe zij deze ervaring beleefden.

18 november 2021

KBC… een warm hart voor starters

Ontdek onze nieuwe partner KBC!

8 november 2021

SINC Accelerator Pitch by VOKA – Een avond vol ijzersterke ideeën

Altijd al met een idee gezeten, maar nog net dat laatste duwtje in de rug nodig? De SINC Accelerator Pitch Powered By Voka heeft daarvoor gezorgd. Ontdek het hier!