SINC Antwerpen

Future Entrepreneurship, je hebt wat gemist!

Fran Gillis
16 maart 2021

Een virtueel festival, is dat dan via Zoom ofzo? Nee, verre van zelfs! Future Entrepreneurship werd hét digitaal festival met podia om u tegen te zeggen. SINC zei vaarwel tegen hersenloze Zoomsessies en blies virtueel leven in Future Entrepreneurship 2021, een tech- en innovatiefestival. Het gratis festival (ja echt waar, ’t koste gene cent) vierde dit jaar haar vijfde verjaardag en daarvoor haalde SINC alles uit de kast. Futuristen kregen deze editie wel drie avonden lang aan toekomstplezier voor de normale gratis prijs van één avond. Is the FOMO already haunting you? We’ll fill you in right here:

Wa heb ‘k gemist dan?

Sprekers uit de wereld van technologie, kunst, media – en belachelijk veel meer – onthulden tijdens FE21 hun ondernemersgeheimen aan duizenden online festivalgangers.  HELP! IK HEB DEZE GEWELDIGE DRIE DAGEN GEMIST WANT IK LEEF ONDER EEN STEEN! We got you covered, want je kan hier alles nog eens duizend keer opnieuw herbeleven. Je virtuele host Nova zal je met open robotarmen ontvangen!

Wat viel er dan allemaal écht te beleven? Het driedaagse festival trapte af met een introshow waar je haar van recht ging staan. Voorzitster Raquel Janssen sprak samen met haar compagnon Britt Van Mieghem studenten toe om nog éven vol te houden (want we zijn de zoomsessies allemaal wel beu). Nadat hun woorden alle festivalgangers én hun buren inspireerde om eindelijk is iets van het leven te gaan maken, was het tijd voor de local heroes in tech om de toekomst van technologie uit de doeken te doen.

Future of tech

Tijdens het Local Heroes in Tech-panel vertelde Aline Muylaert hoe je als burger het heft in eigen handen kan nemen. Haar app Citizenlab kan je daar al heel wat verder mee helpen. Mikael Wornoo van Techwolf vergezelde haar om de toekomst van AI-technologie in HR-bedrijven te voorspellen. Philippe De Schutter zorgde voor  het sprankje magie aan tafel en vertelde hoe hij met de Park Playground techdromen waarmaakt en hoe hij de toekomst van virtual reality zal veroveren. (Klinkt allemaal best serieus, maar het was er potverdekke een gezellige bedoening!). Later op de avond kwam Jonathan Berte (Robovision) langs om de toekomst van AI software eens in mensentaal uit te leggen.

Future Arts

Dag twee was er eentje voor de artistieke-geitenwollensokken-dragende-Futuristen (en al de rest natuurlijk ook). Tijdens Future Arts kroop Dries Depoorter het podium op met zijn zotste kunstwerken en vertelde Merel Helsdingen hoe ze in 1, 2 3 (maar waarschijnlijk met wat stapjes meer) hét museum van de toekomst oprichtte in coronatijden. Al de rest verklappen over die avond zou de pret bederven, meer Future Arts kan je gewoon lekker hier bekijken.

Future van alles!

De laatste Future dag, dat is nu eens letterlijk te veel om op te noemen, dat moet je gewoon zien! Op je favoriete YouTubekanaal staat de toekomt van Women in tech, Media & Entertainment, Health, Fintech en écht waar ZO VEEL MEER je te wachten. Waarom ben je nog aan het verder lezen? Stop met lezen! Nee stop! En ONTDEK HET HIER!

SINC maakt deel uit van het TAKEOFFANTWERP ecosysteem. Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (UAntwerpen, AP Hogeschool, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en KdG Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en BAAS. Dit iniatitief wordt ondersteund door VLAIO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

MEER ZOALS DIT

2 december 2021

SINC SPEELDE OP VERPLAATSING EN SCOORT METEEN

Onze PR-managers waren op bezoek bij de RAFC Business Club Lunch. Ontdek hoe zij deze ervaring beleefden.

18 november 2021

KBC… een warm hart voor starters

Ontdek onze nieuwe partner KBC!

8 november 2021

SINC Accelerator Pitch by VOKA – Een avond vol ijzersterke ideeën

Altijd al met een idee gezeten, maar nog net dat laatste duwtje in de rug nodig? De SINC Accelerator Pitch Powered By Voka heeft daarvoor gezorgd. Ontdek het hier!