SINC Antwerpen

Innovation Days - Hackathon

SINC
13 april 2021

Innovation days 2021, of ook wel de SINC Hackathon genoemd, vindt plaats op 22 en 23 april. Het is een event dat volledig digitaal zal plaatsvinden. De bedoeling is dat de deelnemers, studenten en jong-ondernemers, zich inzetten om real-life business cases van de SINC partners op te lossen.

1, 2, 3 caseplezier!

De partners die deze editie mee organiseren zijn Experis en Accenture. In totaal zijn het drie uiteenlopende cases geworden waarin de studenten hun tanden mogen zetten. Experis levert één case aan die gaat over e-mobility. Accenture zal twee cases aanleveren. Enerzijds gaat de eerste case over de problematiek van de Ever Given (nvdr., het schip dat in het Suezkanaal kwam vast te zitten). Anderzijds verlangt de tweede case dat de studenten op een innovatieve manier nadenken over de problematiek rond COVID-19 en de vaccinproductie hieromtrent.

Workshops voor genieën

Tijdens de Hackathon zullen er ook een aantal workshops en infosessies gegevens worden. Zo geven we, in samenwerking met een aantal sprekers en VOKA, een sessie over Design Thinking, Business Model Canvas-workshop, een pitchtraining etc. Om een leuke teambuilding erin te steken, en de digitale sfeer hoog te houden, zal donderdagavond een cocktailworkshop georganiseerd worden. Sfeer en goede vibes gegarandeerd!

The winner takes it all!

Bij elke case-strijd zal er ook altijd een winnend team zijn. Op het einde zal elk team zijn eigen pitch geven over de case die hen werd gegeven. Per case zal er één winnend team zijn. In de plenaire eindpresentatie zal elk gewonnen team van de drie cases zijn pitch voor een laatste keer aan iedereen presenteren, ook aan de vakjury. Die jury quoteert op sustainability, viability, pitch-technieken en innovativeness van elk case-idee. Als laatste punt is er uiteindelijk één team die dé innovation days: SINC Hackathon 2021-winnaar zal zijn.

SINC maakt deel uit van het TAKEOFFANTWERP ecosysteem. Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (UAntwerpen, AP Hogeschool, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en KdG Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en BAAS. Dit iniatitief wordt ondersteund door VLAIO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

MEER ZOALS DIT

2 december 2021

SINC SPEELDE OP VERPLAATSING EN SCOORT METEEN

Onze PR-managers waren op bezoek bij de RAFC Business Club Lunch. Ontdek hoe zij deze ervaring beleefden.

18 november 2021

KBC… een warm hart voor starters

Ontdek onze nieuwe partner KBC!

8 november 2021

SINC Accelerator Pitch by VOKA – Een avond vol ijzersterke ideeën

Altijd al met een idee gezeten, maar nog net dat laatste duwtje in de rug nodig? De SINC Accelerator Pitch Powered By Voka heeft daarvoor gezorgd. Ontdek het hier!