Ondernemen

STUDEREN & ONDERNEMEN? In Antwerpen kan dat zeker en vast.

Antwerpen heeft heel wat te bieden aan ondernemende studenten. Als student kan je uiteraard bij je eigen onderwijsinstelling terecht. Maar ook de stad en alle relevante organisaties werken nauw samen om jou en je project te ondersteunen.

Sinds vorig jaar kan je ook officieel als student-zelfstandige aan de slag gaan. Op die manier krijg je meer ruimte om ondernemersactiviteiten uit te bouwen, maar kan je toch ten laste van hun je ouders blijven. Informatie over dit statuut kan je terugvinden in deze handige startersgids.

Uiteraard kan je bij TAKEOFFANTWERP ook rekenen op ondersteuning.
De starterscoach van de stad Antwerpen maakt graag tijd voor je vrij.

Elke dinsdag tussen 09u00 en 16u00 kan je hiervoor bij ons in bar TAKEOFF terecht. 

Inge Verhaege

Inge Verhaegen

AP Hogeschool

Het ondernemersl-AP is er voor jou!

Ondernemende studenten zijn welkom in het Ondernemersl-AP voor informatie, begeleiding en connectie met andere studenten. Er zijn infosessies, workshops en netwerkmomenten. Op AP kunnen studenten ook het statuut student-ondernemer aanvragen.

Annemie Soetewey

Annemie Soetewey

KdG Hogeschool

Het KdG – ondernemerscentrum voor studenten & staff

Karel de Grote Hogeschool beschikt over het KdG ondernemerscentrum voor studenten en staff die hun ondernemingszin willen aanscherpen. Hier kan je beroep doen op individuele coaching, netwerking, leermomenten, het attest student-ondernemer, stage lopen in je eigen bedrijf en deelnemen aan een van vele inspirerende events.

Eva Goethals

Eva Goethals

UAntwerpen

Een aanbod op maat.

UAntwerpen stimuleert ondernemingszin en ondernemerschap voor studenten, docenten en onderzoekers. Dit gebeurt via contacten met opleidingen, met de bedrijfswereld, met elkaar, via het statuut student-ondernemer, met inspirerende voorbeelden en enthousiaste alumni-ondernemers. UAntwerpen biedt een uitgebreid coachingaanbod op maat.

Suzy Didden

Suzy Didden

Stad Antwerpen

Open voor business

Onder het motto ‘Open voor Business’ kiest stad Antwerpen er voluit voor om een ondernemersvriendelijke stad te zijn voor bestaande bedrijven, groeiers, starters en nieuwe investeerders. De stad biedt gratis advies op maat en inspiratie voor alle Antwerpse ondernemers.

Max Smeets

SINC Antwerpen

Students for Innovation & Cooperation

SINC is de Antwerpse studentenorganisatie die ondernemingszin bij studenten aanwakkert. We organiseren verschillende evenementen, delen online content en bieden een uitgebreid netwerk aan. Inspiratie opdoen, de kneepjes van het ondernemen ontdekken en actief ondernemen, daar staat SINC voor. 

Pénélope Simons

Bryo

VOKA – Kamer van Koophandel

Bryo is een project van Voka dat focust op jonge ondernemers. Je wordt intensief begeleid bij de opstart van je eigen zaak. Dit kan via  groepsactiviteiten of individuele coaching. Het Bryo StandUp traject voor prestarters en het Bryo StartUp project voor actieve ondernemers is gratis voor student-ondernemers. 

Mathias Massart Baas

Mathias Massart

Baas

Ruimte voor jonge ondernemers

BAAS inspireert, stimuleert en ondersteunt ondernemende jongeren. BAAS creëert ruimte voor jonge ondernemers om van een droom of idee een eigen onderneming te maken. Geen idee is te gek en geen sector te vreemd. BAAS brengt
je in contact met de juiste informatie en organisaties.