SINC Antwerpen

GO WITH THE COACH - Dare to ask!

SINC
29 oktober 2021

Met GO WITH THE COACH was het eerste SINC event van het academiejaar een feit! Meer dan 70 Antwerpse studenten zakten op woensdag 27 oktober af naar de kantoorgebouwen van Cresco Law. Wat volgde, was een avond vol tips en interessante ondernemersverhalen! Benieuwd welk advies de studenten meekrijgen die avond? Lees dan vlug verder!

Het nieuwe FIND YOUR MENTOR

Een nieuwe versie, say what? Het wel gekende ‘Find your mentor’ werd namelijk dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Hierbij focusten we niet alleen op student ondernemers. Ook studenten die nog geen onderneming hebben, waren die avond welkom! Zo werd er een strak avondprogramma in elkaar gestoken. De studenten waarbij het kriebelde om te ondernemen volgende interessante workshops en de student ondernemers voerden dan weer verschillende één-op-één gesprekken met vak experten om samen de puntjes op de I van hun onderneming te zetten.

Het woelige pad van TOP ondernemers

De avond startte voor iedereen samen met een vurig panelgesprek dat geleid werd door Nathalie de Schepper. Als SINC alumni wist ze als geen ander hoe ze de top ondernemers aan de tand kon voelen. Zo sloot onder andere Alexander Van Lear aan bij het gesprek. Met 6 ondernemingen op zijn naam kon hij de studenten dus heel wat raad geven over het pad dat je als ondernemer aflegt. Ook Stéphanie Ouachan deed haar uniek ondernemingsverhaal uit de doeken. Zij wist ons te vertellen, hoe het was om op jonge leeftijd te stoppen met studeren en je volledig te storten op een onderneming. Ten slotte was er nog de gastheer des huize, David Dressers. Niet alleen mochten we van hem het mooie kantoor van Cresco gebruiken, ook zijn ervaringen als ondernemer en auteur boden een echte meerwaarde tijdens het panelgesprek.

Dare to ask!

Vervolgens splitste de groep op in twee. Nu was het aan de student ondernemers om de vak experten aan de tand te voelen en al hun vragen af te voeren. Voor deze mentor sessies stond er een mooi corps van 30 mentoren klaar vanuit verschillende sectoren zoals Finance, Marketing & Sales, Sustainability,… Geen enkele vraag was voor onze partners een te veel. Zo mochten we naast SBB, Experis, VOKA, Xerius, Cresco, Inventi en Vlajo ook een nieuwe partner ontvangen. KBC kwam namelijk met twee mentoren de student ondernemers bijstaan met hun raad en daad. Ook Accenture was op deze avond zeker niet te ontbreken waarmee ze expertise brachten over verschillende sectoren.

Workshop time

De studenten met interesse in ondernemen, gingen verder die avond ook aan de slag. Tijdens twee workshop sessies kregen ze tal van praktische tips & tricks over het bedenken van een ondernemingsidee om u tegen te zeggen. Zo legde Eline Goethals, auteur van On It, verschillende technieken uit om tot dat ene TOP idee te komen. Vervolgens was het dan tijd om op zoek te gaan naar de juiste funding. Want een idee bedenken is een ding, maar het effectief omzetten in een business, is nog een ander verhaal. Glenn Gezels van Road 21 legde tot in de puntjes welke soort investeerder je als ondernemer kan bereiken.

Ten slotte werd de avond afgesloten met een netwerkmoment voor iedereen samen. Waar tijdens de ideeën voor de onderneming van de toekomst werden gecreëerd. Kortom was het een gezellige avond boordevol inspiratie en ondernemingstalent!

SINC maakt deel uit van het TAKEOFFANTWERP_ ecosysteem. Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (UAntwerpenAP Hogeschool AntwerpenAntwerp Maritime Academy en KdG Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en BAASVLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen

MEER ZOALS DIT

25 april 2022

Innovation Days: Hackathon – Smart City

Gedurende 2 volledige dagen kregen onze deelnemers de tijd om een oplossing te vinden voor een specifieke case. Een altijd veranderend straatbeeld was dit jaar de inspiratie voor het thema: smart city. 

6 december 2021

SINC Accelerator Weekend by VOKA – Ideeën omzetten tot een concreet concept

De winnaars van de Accelerator Pitch gingen samen met SINC en VOKA op weekend!

18 november 2021

KBC… een warm hart voor starters

Ontdek onze nieuwe partner KBC!