SINC Antwerpen

SINC Logo

KICKOFF Days - Campus Tour

SINC
4 oktober 2021

Naar jaarlijkse traditie startten we dit nieuwe academiejaar met de bekende KICKOFF Days Campus Tour. En tot ons grootste plezier mochten deze dit jaar weer volledig live op de campussen doorgaan. Samen met TAKEOFFANTWERP_ en hun KICKOFF Bakfietsen toverden we elke dag een stukje van de campus om tot een ware opnamestudio, volledig in het teken van student ondernemerschap. Zoals elk jaar nam een SINC’er de rol van gastheer of -vrouw op zich om wat meer te weten te komen over de ongetwijfeld interessante parcoursen die gekende en minder gekende ondernemers afgelegd hebben.  

DAG 1_ AP Hogeschool

De eerste dag streken we neer op de binnenplaats van AP Hogeschool Campus Noorderplaats en in combinatie met het zonnetje werd het de ideale setting om de Campus Tour af te trappen. Als eerste hadden we het genoegen Inge Verhaegen, een van de gezichten achter het student ondernemerschap op AP, te verwelkomen aan de bakfiets. Hierna konden er natuurlijk geen student-ondernemers missen, dus nodigden we Dries, Abdullah en Souki uit voor een gezellig gesprek aan de bakfiets. De zakelijk leider bij het Belgian Saxophone Choir, de professioneel FIFA-speler en de uitbaatster van CheeseTroubles vertelden ons met passie over hun ondernemingen en de weg die ze bewandeld hebben tot waar ze vandaag de dag staan.

DAG 2_ KdG Hogeschool

Op de tweede dag mochten de bakfietsen binnen geparkeerd worden, op de Floor van campus Groenplaats: nieuwe dag, nieuwe gasten. En wat voor een gasten! Allereerst nam Marc Groven plaats aan de bakfiets. Hij is de CEO van iBike, al noemt hij zichzelf niet graag zo, hij is ook gewoon een schakeltje in de fietsketting die hij samen met zijn 42-koppige team vormt. Na Marc volgden onder andere Ian en Nick (Straddle), Selma (Renewing Skin), Lindeke (Sarabi) en Simon (Hyperonext) voor een babbeltje aan de bakfiets. Allemaal zijn ze student-ondernemer en gaan ze geen uitdaging uit de weg. Zo is Selma zelfs tijdens de coronapandemie gestart met haar bedrijf en daar is ze terecht trots op!

Na deze inspirerende studenten mochten we 10 minuutjes van de directrice van de faculteit Management & IT én verantwoordelijke voor het ondernemerscentrum stelen om haar aan de bakfiets te laten plaatsnemen. Het voornaamste doel van het ondernemerscentrum is om het ondernemerschap tot bij alle studenten te brengen. Dat beaamden ook onze laatste gasten van de dag: Griet, Annemie en Jeroen. Zij vormen samen met Kamal en Evert het team van coaches in het ondernemerscentrum van KdG. Hun idee is dat iedereen kan afstuderen met een diploma én een eigen zaak!

DAG 3_ KAVKA

Deze keer geen campus, maar de gezellige binnenplaats van KAVKA aan de Oudaan. Het centrum voor jongeren dat zich ook actief inzet voor (student-)ondernemers kon natuurlijk niet missen in deze tour. Interessante ontmoetingen alom en dat was hier dan ook niet anders.

De eerste gast was Timothy die kwam vertellen over zijn bedrijf in online communicatie: Onlimited. Zijn kinderdroom, een carrière als F1-coureur zit er dan misschien niet meer in, maar de socials voor die mannen verzorgen, wie weet ligt het nog in het verschiet! Na Timothy nam Simon plaats aan de bakfiets. Na zelf veel drankspellen gespeeld te hebben vond hij het tijd om er zelf een te ontwikkelen. Zo gezegd, zo gebeurd en Plottwist was geboren. Als volgende gast haalden we Jelle even van achter zijn camera vandaan om een praatje over zijn onderneming te komen maken. Hij is, in zijn eigen woorden, de fotograaf voor mensen die niet graag poseren. De beste soort foto’s als je het ons vraagt. Nadat Jelle zijn camera weer in handen had, was het Andrea, medewerker van BAAS, die plaatsnam. Zij begeleidt iedereen die verdere, of juist de eerste, stappen in hun ondernemingsproces willen zetten. Ze kent het programma door en door: ze heeft zelf namelijk een onderneming opgestart nadat ze het hele traject doorlopen had.

Het hoogtepunt van de dag voor host Sander? Het vuur aan de schenen leggen van onze voorzitter Max en vicevoorzitter Lisa. Zij kwamen de werking van SINC voorstellen en benadrukten nog eens dat werken en amusement hand in hand gaan, want jawel, SINC for life!

De laatste gasten van de dag waren de oprichters van Rakata: Kamal en Jef. Hun platform en tevens hun evenementen laten mensen hun liefde voor muziek en mode met elkaar delen, inclusiviteit staat voorop.

DAG 4_ AMS X VOKA

Gelegen aan het bij studenten populaire Mechelseplein, vormde de campus van Antwerp Management School het decor voor de vierde dag van de Campus Tour. Omdat we die dag op uitnodiging van VOKA hier waren, konden we het uiteraard niet laten een van hun adviseurs te laten plaatsnemen aan de bakfiets. Jolein is startersadviseur en zelf ook een gepassioneerde onderneemster met haar Wijnbrigade. Gast nummer twee was Sebastien. Samen met zijn vriendin richtte hij Make it mine op: een online platform voor mensen met voedselrestricties. Het platform zit momenteel nog in de ontwikkelingsfase, maar de proefversie zit er toch al snel aan te komen, waar ze beide heel erg naar uitkijken. Arnaud, een West-Vlaming met een missie, is onze laatste gast van de dag. Zijn pad kruiste met 2 like-minded medestudenten startte hij FunFoo, een maaltijdbox-service met als doel kinderen aan te zetten meer groenten en fruit te eten. Dat ze ambitieus zijn is wel duidelijk: op hun to do lijstje staat het uiteindelijk evolueren tot de educatieve Studio100!

DAG 5_ UAntwerpen

Als afsluiter van de Campus Tour werden de KICKOFF bakfietsen nog in het Hof van Liere, de binnentuin aan de Stadscampus van de UAntwerpen, geïnstalleerd. De eerste gast van de dag was Maarten met zijn kledinglijn concept. Elke nieuwe collectie wordt geïnspireerd op iemands persoonlijke verhaal en dat maakt de naam des te toepasselijker, to tell en unfolded werd gemixt tot Untolded. Next up: Warren. Met zijn bedrijf De Kraal organiseert in (inter)nationale paardensport events én biedt hij trainingsfaciliteiten en onderdak voor paarden. Dit combineert hij met zijn studie rechten, over een straffe gast gesproken! Last but not least nam Saad plaats bij onze host. Hij stelde Enactus voor, een vereniging met als voornaamste doel studenten uit hun comfort zone te halen en hen het social entrepreneurship te introduceren. Heb je een idee om de wereld te verbeteren? Enactus is the place to be.

SINC maakt deel uit van het TAKEOFFANTWERP_ ecosysteem. Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (UAntwerpenAP Hogeschool AntwerpenAntwerp Maritime Academy en KdG Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en BAASVLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen

MEER ZOALS DIT

1 december 2022

Why you should be at Future Entrepreneurship 2023

Future Entrepreneurship will arise once again in the city of Antwerp on the 19th and 20th of April 2023.

9 mei 2022

Innovation Days: Hackathon – Smart City

Gedurende 2 volledige dagen kregen onze deelnemers de tijd om een oplossing te vinden voor een case rond Smart City.

9 mei 2022

Waarom Antwerpen dé stad is voor de Innovation Days

Tijdens de Innovation Days: Smart City edition willen we tonen wat de stad Antwerpen te bieden heeft.