SINC Antwerpen

Moenia’s 5 ondernemersmysteries

Fran Gillis
16 augustus 2020

Moenia Ladhib, een gepassioneerd student-ondernemer en full-time ecowarrior, heeft de kriebels voor het ondernemerschap te pakken. Vanuit haar passie voor duurzaamheid en liefde voor natuur startte ze ‘Ecossentials’ op, waarmee ze anderen wegwijs maakt in hun zoektocht naar een duurzamere levensstijl. Haar ervaringen op gebied van ondernemen deelt ze graag met jou.

1. Is ondernemen geen dure grap?

Goedkoop is het zeker niet, maar dit mag je niet afschrikken om je dromen waar te maken.

Er zijn voldoende manieren om aan een klein startkapitaal te geraken. Zelf zette Moenia een crowdfundingcampagne op poten. Hiermee wist ze maar liefst zesduizend euro in te zamelen.

Intussen staat haar webshop met plasticvrije en circulaire producten online en wilt ze haar onderneming graag uitbreiden.

Moenia is Founder van Ecossentials, een webshop vol ecologische producten

2. Ik heb geen ervaring, dit lukt me toch nooit?

Ja staat er heus niet alleen voor. Heel wat organisaties staan te popelen om jou te helpen en te begeleiden op jouw pad naar ondernemerschap.

Moenia kreeg via school haar eerste begeleiding. Karel de Grote Hogeschool heeft het traject [email protected] Via deze weg kreeg ze coaching en een mentor. Na wat online onderzoek kruisten instanties zoals stad Antwerpen, Baas, Acerta, SINC, … haar pad. Deze organisaties bieden gratis hulp aan, waardoor ze van alles omtrent het opstarten van een zaak op de hoogte was.  

Moenia kon via haar school Karel de Grote hogeschool rekenen op een eerste begeleiding. Ze kreeg via deze weg coaching en een mentor. 

3. Is het geen groot risico om een eigen zaak te starten?

Als student-ondernemer heb je een extra vangnet dankzij je studies. Je kan jezelf flexibeler opstellen en meestal moet je ook geen eigen inkomen genereren of een huis afbetalen.

Een eigen zaak starten als student is bijna volledig risicovrij, dus waarom zou je het niet doen, Go for it!

4. Valt het wel te combineren met mijn studies?

Dit is misschien wel je grootste uitdaging. Er kruipt wel wat tijd in dus het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen je zaak, je school, en je sociale leven.

Je moet je er misschien ook bij neerleggen om een jaartje je studies te spreiden zodat je zaak nog meer kan groeien.

5. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen?

Ga om te beginnen eens lang bij het ondernemerscentrum van je school, of stel al je prangende vragen in de SINC Community. Zij zullen je meteen op de goede weg zetten en met jou brainstormen over je idee en wat er allemaal bij komt kijken.

Ga verder ook zelf op zoek naar info, online is er heel wat te vinden. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

MEER ZOALS DIT

2 december 2021

SINC SPEELDE OP VERPLAATSING EN SCOORT METEEN

Onze PR-managers waren op bezoek bij de RAFC Business Club Lunch. Ontdek hoe zij deze ervaring beleefden.

18 november 2021

KBC… een warm hart voor starters

Ontdek onze nieuwe partner KBC!

8 november 2021

SINC Accelerator Pitch by VOKA – Een avond vol ijzersterke ideeën

Altijd al met een idee gezeten, maar nog net dat laatste duwtje in de rug nodig? De SINC Accelerator Pitch Powered By Voka heeft daarvoor gezorgd. Ontdek het hier!