SINC Antwerpen

SINC Accelerator Pitch by VOKA - Een avond vol ijzersterke ideeën

SINC
8 november 2021

Altijd al met een idee gezeten, maar nog net dat laatste duwtje in de rug nodig? De SINC Accelerator Pitch Powered By Voka heeft daarvoor gezorgd. Het beloofde een avond vol interessante inzichten te worden en geweldige pitches te worden. 

Het volk stroomde toe en er kwam wat shwung in de avond te komen. Voor we volledig van start gingen, was er nog tijd voor een drankje en een hapje om elkaar al wat beter te leren kennen. Na een halfuurtje was zowat iedereen aangekomen en konden we van start gaan. 

We begonnen aan de avond met een super interessant panelgesprek vol met verschillende verhalen. Onze 3 gasten staan stevig in hun schoenen en hebben elks een compleet ander verhaal. Met al meer dan 25 jaar ondernemerschap is Mathias Slabbinck de meest ervaren van de 3. Bouchra Hashassi is ondertussen ook al 10 jaar bezig met haar onderneming en Luka Šeparović is de jongste ondernemer van de avond. 

Tijdens het panelgesprek is er gepraat over het opstarten van een onderneming, hoe belangrijk sommige zaken wel niet zijn en hun eigen ervaringen door de jaren heen. 

Onze host van de avond was Lars, een van onze eigen SINC-ers. Het thema van de avond was natuurlijk de pitch, zo mochten onze gasten dan ook beginnen aan hun avond. 

Na 3 pitches wist het publiek wie er in ons panel zat en waar ze zich mee bezig houden. 

Een klein uurtje verder waren we al aan het einde van ons panelgesprek. We kunnen je natuurlijk niet alles meegeven wat daar is gezegd, maar we geven je de beste tips van de avond mee. Bouchra heeft zelf ondervonden hoe belangrijk een sterk netwerk kan zijn. Ze spoort iedereen dan ook aan om voldoende te netwerken terwijl je jong bent. 

Mathias zet enorm hard in op duurzaamheid en zou graag meer duurzame initiatieven zien. Volgens Luka is passie het meest belangrijk wanneer je ergens voor wilt gaan, vertrek vanuit je passie en wat je vindt is goud waard.

Het moment was aangebroken, het was tijd voor de pitches! Voka had hun experts meegenomen en nam plaats aan onze jury tafel. Al onze deelnemers kregen 5 minuten om onze jury te overtuigen dat hun idee goed genoeg was om mee te mogen op Accelerator Weekend. Geweldig idee na geweldig idee was de jury onder de indruk van alle pitches. 

Tijdens de avond zelf ging Voka al 1 pitch talent gelukkig maken met een Golden Ticket, zo was diegene al zeker van een plaatsje op Accelerator Weekend. Na een deliberatie was het zover. De jury heeft gekozen voor de pitch waarvan ze de passie er vanaf voelden druipen ook al was het niet de allerbeste pitch. Ze waren ervan overtuigd dat hij het meeste ging halen uit een Accelerator Weekend. 

Alle stress was verdwenen en in de plaats kwam een golf vol goesting om te netwerken. 

Iedereen ging elkaar proficiat wensen en wou meer weten over hun ideeën. Na een gezellige avond vol nieuwe inzichten kunnen we met trots zeggen dat het een bangelijk evenement was. Wij kunnen alvast niet wachten om op weekend te vertrekken met alle deelnemers!

SINC maakt deel uit van het TAKEOFFANTWERP_ ecosysteem. Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (UAntwerpenAP Hogeschool AntwerpenAntwerp Maritime Academy en KdG Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en BAASVLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen

MEER ZOALS DIT

1 december 2022

Why you should be at Future Entrepreneurship 2023

Future Entrepreneurship will arise once again in the city of Antwerp on the 19th and 20th of April 2023.

9 mei 2022

Innovation Days: Hackathon – Smart City

Gedurende 2 volledige dagen kregen onze deelnemers de tijd om een oplossing te vinden voor een case rond Smart City.

9 mei 2022

Waarom Antwerpen dé stad is voor de Innovation Days

Tijdens de Innovation Days: Smart City edition willen we tonen wat de stad Antwerpen te bieden heeft.