fbpx

SINC Antwerpen

SINC Logo

SINC & Groeispurters Podcast

SINC
28 oktober 2021

Herinner je je het allereerste event van dit jaar nog? Go With The Coach, het event waar je kon komen speeddaten met professionals uit het vakgebied van jouw keuze. Er waren toen ook een paar lucky souls die zelfs een podcast mochten opnemen met Groeispurters! We hebben aan 5 student ondernemers de kans gegeven om in gesprek te gaan met Giel Cambré, de host van de Groeispurters Podcast. De algemene lijn van de podcasts waren vergelijkbaar: je ervaringen als ondernemer delen met de wereld en anderen te inspireren. 

De mannen van Groeispurters zijn ondertussen al meer dan 2 jaar bezig met hun podcast reeks en weten perfect hoe ze een gesprek boeiend en educatief kunnen houden. Het is dan ook een enorme kans voor SINC om een collab te doen, zo geven we studenten nog een platform om hun bedrijf nog verder uit te breiden. 

Soukaina Bakkali mocht de spits eraf bijten en komen vertellen over haar ervaringen met Cheesetroubles. Soukaina maakt overheerlijke cheesecakes, ze heeft een echte passie voor eten en wou dat delen met anderen, ze besloot na een marktonderzoek dat cheesecake voor haar ideaal was. 

Als tweede in de reeks was het aan de founders van YourNFC, Mohamen en Mourad. YourNFC is een jong en innovatief bedrijf met als doel de manier van netwerken te verbeteren. Zij geloven in een betere, makkelijkere en efficiëntere manier om te netwerken, vooral in de snel veranderende wereld waarin smartphones en sociale media een enorm aspect zijn in het dagelijks leven. Op deze manier is de tijd van papier visitekaartjes voorbij en kunnen ze een milieuvriendelijk alternatief aanbieden. 

Als derde gast was het aan Joshua Saalfeld, de zaakvoerder van DiversiBe. Onder het motto: “Unity is our strength, diversity is our power” werkt DiversiBe hard aan het ondersteunen van mensen die niet vallen binnen de ‘status quo’. Het doel van hun project? Iedereen een kans geven om carrière te maken ongeacht je geslacht, seksuele oriëntatie of een mentale of fysieke beperking. 

Als vierde mocht Tarak Martijn Labiad zich tegenover Giel zetten. Dacht je dat teletijdmachines enkel voor de boekjes waren? Tarak heeft dat realiteit gemaakt, althans, een soort van! Zijn uitvinding geeft ons namelijk de kans om het oude en charmante Antwerpen opnieuw te herbeleven.

Als laatste was het de beurt aan… ons! Ja hoor SINC zou en moest ook een podcast doen of we zouden SINC niet zijn geweest. Zoveel mogelijk student ondernemers ondersteunen en verder helpen op elke mogelijke manier, dat is nog steeds de missie van SINC. Om je een beter beeld te geven van de manier waarop we dit doen. Lisa en Sander vertellen je ook nog enkele anekdotes die je meemaakt als je in een organisatie als SINC stapt. 

Lezen over wat er allemaal is gezegd in een podcast. Beetje raar toch? Klik daarom gewoon op de link hieronder en luister zelf naar de volledige versie van wat deze ondernemers te vertellen hebben. 

SINC maakt deel uit van het TAKEOFFANTWERP_ ecosysteem. Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (UAntwerpenAP Hogeschool AntwerpenAntwerp Maritime Academy en KdG Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en BAASVLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen

MEER ZOALS DIT

1 december 2022

Why you should be at Future Entrepreneurship 2023

Future Entrepreneurship will arise once again in the city of Antwerp on the 19th and 20th of April 2023.

9 mei 2022

Innovation Days: Hackathon – Smart City

Gedurende 2 volledige dagen kregen onze deelnemers de tijd om een oplossing te vinden voor een case rond Smart City.

9 mei 2022

Waarom Antwerpen dé stad is voor de Innovation Days

Tijdens de Innovation Days: Smart City edition willen we tonen wat de stad Antwerpen te bieden heeft.