SINC Antwerpen

SINC op je TV-scherm: Een show met jonge ondernemers!

Lina Bouhamed
15 december 2020

Camera? Licht? Geluid? ACTIE! Vorige week was het eindelijk zo ver: jonge ondernemers en ervaren founders waren samen met SINC te zien op Kanaal Z. Tijdens het tv-programma Student Today Founder Tomorrow gingen de jonge ondernemers samen met hun mentoren op zoek naar een geniale tactiek om van hun onderneming een duurzame hit te maken.

Jonge ondernemers Luka en Jill gingen samen met hun mentoren op zoek naar wat het betekent om als student je eigen onderneming op te richten. Het hele tv-programma volgde daarom ook de opbouw van een start-up onderneming. Hun mentoren Carole Lamarque van Duval Union Innovative Marketing en Filip Smet van Road21 stonden klaar met het nodige advies. Tijdens het programma leidde presentator Tom de Cock alles in goede banen. Benieuwd hoe dat er achter de schermen uitzag? Tom toont je hier graag zijn exclusieve behind te scenes geheimen.

Samen tegen de crisis

Ondernemen is één groot horrorverhaal en dat al helemaal tijdens coronacrisistijden als deze. Luka Šeparović van Velusta en Jill van der Heijden van Jill Antwerp bewezen het tegendeel van deze fabel. SINC nodigde de jonge starters uit om hun geheimen uit de doeken te doen. Luka startte onlangs zijn onderneming Velusta met de eerste 3D-wielrennersbroeken ter wereld. Samen met een beschermende patch ter hoogte van het heupbeen, helpt Velusta om diepe schaafwonden bij wielrenners tot een minimum te beperken. Ook Jill waagde haar sprong in de kledingwereld met haar handgemaakte blazers. Om de massaconsumptie in de kledingindustrie tegen te gaan, tovert Jill herenblazers om tot fashionable vrouwenblazers waar er telkens maar één uniek stuk van te koop is.

Geld gezocht

In fase 1, Blueprint vertelden de ondernemers hoe ze met vallen en opstaan aan hun avontuur begonnen. Jill legde uit dat haar frustratie over de massaconsumptie van de fashionindustrie het startende vuur voor haar onderneming is en nog steeds blijft. Luka begon zijn onderneming dan weer met een succesvolle crowdfunding campagne. Hiermee zamelde hij €12 000 euro in om de productie van Velusta te starten. Kapitaal vinden is namelijk een groot struikelblok en crowdfunding is daarvoor de ideale oplossing. Ben jij ook op zoek naar een eenvoudige manier om investeerders te vinden? Vind dan hier alles wat je moet weten over crowdfunding.

Vallen, opstaan en weer doorgaan

In de tweede fase Under Construction spraken de founders Carole en Filip over de groei van hun bedrijven en de nood om hieraan te blijven sleutelen. Nadat hun onderneming door ups en downs ging, staan ze reeds enkele jaren verder met heel wat ervaring achter de rug. Ze waren het hierover eens dat de hele online wereld daarbij een grote rol speelt om een onderneming een prominentere plek te geven in de markt. Online verkopen is in lockdown periodes als deze daarom een enorm belangrijke factor. Andere ondernemers die je voorgingen in de online verkoop geven je graag hun tips en tricks hierover tijdens de online verkopen talkshow.

Duurzaam ondernemen

Het programma sloot af me de laatste fase van een start-up, Grand Opening. Hierin kregen de kijkers een blik in een échte case waar de jonge ondernemers met hun mentoren aan werkten. Met het oog op duurzaam ondernemen gaven de juryleden Joyce en Raissa De Haas van het drankenmerk Double Dutch hun ongezouten mening. Ook Sebastiaan de Block, founder van de The Ecological Entrepreneur was er om toe te zien op de duurzaamheid van de cases. Duurzaam ondernemen, daar kan je tegenwoordig niet meer omheen. Alle voordelen die deze ondernemingsvisie met zich meebrengt vind je bij VOKA.

Alle deelnemers kregen na afloop de lekkerste chocolaatjes van Ginoti en een fles non-alcoholische gin NONA. Als je het ons vraagt, nog een ideaal cadeautje voor onder de kerstboom! Zit jij binnenkort misschien ook aan tafel met ervaren founders? Houd dan zeker de SINC Facebook en Instagram in het oog en mis geen enkele update!

CUT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

MEER ZOALS DIT

26 april 2021

Behind the Hackathon

Meer dan dertig studenten gingen de uitdaging aan om de zotste vierentwintig uur van hun leven te starten. Hoe ze die overleefden, lees je hier!

25 april 2021

How to pitch perfectly

Een idee heb je, maar het verkopen dat is nog een ander verhaal. Lees hier hoe je in 1, 2, 3 jouw verhaal aan de man brengt.

24 april 2021

Hackathon breinkrakers!

Tijdens de Innovation Days kregen deelnemers 24 uur de tijd om een business case op te lossen. Benieuwd met welke breinkrakers de deelnemers aan de slag gingen? Dat lees je hier.