SINC Antwerpen

Student-ondernemers aan’t woord: Max (Brandsome Projects)

Fran Gillis
9 november 2020

Hey! Ik ben Max Smeets, een 22-jarige laatstejaarsstudent Internationaal Ondernemen aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Onlangs ben ik student-ondernemer geworden. Naast mijn studie ben ik een echte workaholic. Het is ook daarom dat ik niet veel vrije tijd heb, maar dat vind ik helemaal niet erg. Het liefst van al voer ik 100 jobs tegelijk uit omdat ik dan de kans krijg om allerlei verschillende functies uit te oefenen. Het is ook vanuit die ervaringen dat ik me klaar voel om op mijn eigen benen te staan.

Max Smeets / Oprichter van Brandsome Projects.

Jong geleerd, oud gedaan

Al van jongs af aan heeft het altijd al gekriebeld om te ondernemen. Als kind trok ik al de straat op met zelfgemaakte producten en ging ik deze deur aan deur verkopen. Wie de meeste wafels verkocht tijdens de wafelenbak op school, is dus ook geen verrassing. Dat deed ik zeker niet om de beste te zijn, maar wel omdat ik er toen al enorm veel voldoening uit kreeg.  

Op het werkveld zag ik bij veel bedrijven telkens weer hetzelfde probleem terugkomen bij het uitwerken van hun toekomstplannen. Ze willen graag hun strategieën afstemmen op de nieuwste trends, maar hebben zelf de knowhow niet bij het uitzoeken van alle groeimogelijkheden.

– Max over groeistrategieën

Elk vrije moment naast mijn studies werk ik (je weet wel, ‘100 jobs’). Op het werkveld zag ik bij veel bedrijven telkens weer hetzelfde probleem terugkomen bij het uitwerken van hun toekomstplannen. Ze willen graag hun strategieën afstemmen op de nieuwste trends, maar hebben zelf de knowhow niet bij het uitzoeken van alle groeimogelijkheden. Ik hou wel van een uitdaging en geloof dat een innoverende en jonge wind een enorme boost kan geven. Zo kwam ik tot mijn bedrijf, Brandsome Projects.  

Manusje van alles

Ik ben graag met veel verschillende dingen bezig, ik denk dat dat al duidelijk was ondertussen. Met mijn passie voor de evenementensector, mijn stages en studentenjobs in de marketing, mijn rol als Marketing Advisor bij Experis en mijn functie als PR-manager bij SINC kwam ik tot de basis voor Brandsome Projects. In deze 3 pijlers ben ik dan ook sterk gegroeid en door een combinatie van deze disciplines wil ik bedrijven verder helpen groeien. Hoe? Bij het uitwerken van deze projecten, wil ik een facilitator zijn tussen bedrijven die willen innoveren en bedrijven die kunnen innoveren.

Samen met Tomas, Britt en Sophie vormt Max het PR-team van SINC dit jaar.

Inspirerende ondernemers

Zelf kijk ik op naar Filip Smet, de man achter veel bedrijven zoals Lemon Companies. Hier liep ik mijn marketingstage en hij inspireerde me met zijn aanpak. Zo leerde hij me dat ondernemen echt fun kan zijn. De allergrootste reden is eerder zijn passie om andere jonge ondernemers te helpen. Is hij niet zijn zaken aan het runnen? Dan is hij wel actief als mentor van een start-up. Filip leerde me dat door hard te blijven werken, je er wel geraakt.  

De stap om te beginnen met een onderneming tijdens je studies kan afschrikken, maar het statuut als student-ondernemer maakt het een stuk aangenamer. Enerzijds krijg je de kans om klein te beginnen met tal van fiscale voordelen en anderzijds kan je flexibiliteit aanvragen voor je studietraject. Win-win dus.

Mijn doel? Als projectmanager wil ik graag andere bedrijven helpen om hun merken, producten en diensten in de markt te zetten en te doen groeien. Dit kan gaan van events tot PR en Marketing campagnes en alles wat daar komt bij kijken. Hoewel Brandsome Projects nog in zijn startblokken staat, kijk ik ontzettend uit naar de toekomst met nieuwe kansen en opportuniteiten. Graag wil ik altijd blijven bijleren en innoveren en daarnaast hoop ik een mooi en jong bedrijf uit te bouwen, dat toont wat deze generatie nog allemaal in zijn mars heeft.  

Mijn laatste tip? Vooral hard blijven werken, ook als het wat tegenzit. Zoek inspiratie en steun bij collega’s en vrienden. Geloof me, it’s worth it. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

MEER ZOALS DIT

2 december 2021

SINC SPEELDE OP VERPLAATSING EN SCOORT METEEN

Onze PR-managers waren op bezoek bij de RAFC Business Club Lunch. Ontdek hoe zij deze ervaring beleefden.

18 november 2021

KBC… een warm hart voor starters

Ontdek onze nieuwe partner KBC!

8 november 2021

SINC Accelerator Pitch by VOKA – Een avond vol ijzersterke ideeën

Altijd al met een idee gezeten, maar nog net dat laatste duwtje in de rug nodig? De SINC Accelerator Pitch Powered By Voka heeft daarvoor gezorgd. Ontdek het hier!