SINC Antwerpen

Van student-ondernemer tot game developer?

Jules Juten
16 augustus 2020

Gedaan met de standaard drankspellen, Edith Lagrou (25) introduceert een nieuwe manier om drankspellen te benaderen met het ‘Drunken Sailor Bordspel’. Een nieuw drankspel waarbij je aan de hand van ludieke opdrachten en bijpassende gadgets in ware zeemansstijl je medespelers beter leert kennen.

“Ik ergerde me eraan dat er steeds dezelfde drankspelletjes werden gespeeld en dat we bovendien weinig over elkaar wisten.” Dit was de motivatie van uitvindster Edith Lagrou.

Enkele jaren geleden was ze vrijwilliger bij een jongerenorganisatie. Na de shifts van animator werd er geregeld met de andere animatoren spelletjes gespeeld. Dit waren vaak steeds dezelfde wat Edith Lagrou aanzette tot het idee van ‘The Drunken Sailor Boardgame’.

Het varen op de wilde zee-spel

Wat eerst een op papier getekend soort ganzenbord was, is vandaag de dag het Drunken Sailor bordspel. “Het heette eerst ‘Het varen op de wilde zee-spel’, dat is dan door testen & try-outs geworden tot het prototype dat we vandaag hebben”.

Edith integreerde heel wat elementen uit haar opleidingen in het spel. Ze probeert mensen te verbinden met behulp van niet-alledaagse, ludieke opdrachten.

De weg naar het ondernemen

Dat Edith het ondernemingsleven in zou duiken, stond als een paal boven water. “Ondernemen zit in mijn bloed, mijn mama en zus zijn altijd zelfstandigen geweest.”

Daarnaast heeft paardrijden haar een grote verantwoordelijkheidszin gegeven. Twee jaar geleden hakte ze de knoop door en wou ze zelfstandige worden.

Om haar droom waar te maken moest ze wel wat opofferen. Zo verkocht ze alles wat ze had van de paarden. “Dit maakte het financieel makkelijker, maar ook qua timing kon ik alles beter inplannen.”

Bryo-traject

Op een infosessie over ondernemen leerde ze kennismaken met organisaties als VOKA, BAAS en SINC. Daarbovenop werd ze ook geïntroduceerd in het Bryo-traject van VOKA, waar ze later ook deel van uitmaakte.

Het Bryo-traject heeft Edith zeker geholpen op haar weg naar het ondernemerschap. “Tijdens het Bryo-traject ben ik veel te weten gekomen over het businessmodel Canvas, over de positionering van je merk,…”

In augustus 2019 stapte ze naar VOKA met het idee om haar bordspel op de markt te brengen. Ze contacteerde grafische bureaus en legde het spelconcept uit. Toen is de bal aan het rollen gegaan.

Na heel wat uittekenen, testen en bevragen kreeg ze online het eerste prototype van het spel. Hiermee stapte ze naar mogelijke partners. Financiële ondersteuning kreeg ze grotendeels door crowdfunding, met als uiteindelijke resultaat het ‘Drunken Sailor-bordspel’.

Tips van Edith Lagrou voor student-ondernemers met twijfels:

  • Niet twijfelen om dat statuut aan te vragen, gewoon doen.
  • Raad moet je vragen aan anderen, maar je neemt zelf gewoon de beslissing, want dit is  een van de voordelen als je zelfstandig bent. 
  • Je moet je omringen door positieve mensen, maar je moet ook luisteren naar de negatievere mensen, want die moet je juist overtuigen over jouw project/ doel.
  • Elke kans die je krijgt/aangeboden wordt, moet je grijpen.

Voor meer info over het bordspel kan je surfen naar de Facebookpagina van Drunken Sailor Boardgame of bekijk het filmpje hieronder. Probeer het spel zeker eens uit, maar onthoud, drink met mate(n) 😊.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

MEER ZOALS DIT

16 augustus 2020

Axl spreekt: 5 tips als je wil ondernemen & studeren

Na twee jaar ervaring als ondernemer heeft Axl 5 tips voor alle studenten.

16 augustus 2020

Moenia’s 5 ondernemersmysteries

Vanuit haar passie voor duurzaamheid en liefde voor de natuur deelt Moenia Ladhib haar ervaringen op gebied van ondernemen heel graag met jou!

16 augustus 2020

Van student-ondernemer tot game developer?

Edith Lagrou (25) lanceert ‘Drunken Sailor Boardgame’.