SINC Accelerator Weekend door VOKA

december 11, 2021

Accelerator Weekend

Na alle stress van de Accelerator Pitch was verdwenen was het nu tijd om alle plannen uit te werken tot realiteit. En er bestaat geen betere manier om er in te vliegen dan een volledig weekend met niets anders rekening houden. Dankzij Voka konden de deelnemers het merendeel van de sessies volgen op 2 dagen tijd in het Van Der Valk hotel. 

Op 2 dagen tijd bijna alles tip top in orde krijgen zodat je business idee van de grond kan komen, dat was het idee van het Accelerator Weekend. De eerste avond werden we door Jolein en Pénélope onthaald en gingen we kort over de planning van het weekend. Nadat alle belangrijke zaken waren overlopen was het tijd voor wat ontspanning. Want: ‘work hard play hard’ was dan  ook het motto van het weekend. 

Na een heerlijke diner konden de deelnemers elkaar nog wat beter leren kennen met een drankje aan de bar. Er werd al veel besproken over alle ideeën die onze deelnemers hadden en wat ze verwachtte van het weekend. Na wat gezellig te babbelen was het lights out, er stond ons tenslotte nog een lang weekend voor de deur.

Op dag 1 schoten we uit de startblokken, met een lekker ontbijtje. Nu al onze maagjes lekker vol zaten konden we aan de eerste sessie van de dag beginnen. Design thinking stond centraal op dag 1, veel brainstormen dus! 

Na een aantal uur brainstormen was het inmiddels tijd voor de lunch. Want werken op een volle maag gaat toch altijd net dat tikkeltje beter. In de namiddag lag de focus meer op alles in kaart brengen van doelgroep tot hun noden. Na een stevige eerste dag was het tijd voor een welverdiende wellness en wat tijd om te relaxen. 

Sommige gebruikten de rest van de avond om nog wat dingen te fine tunen en anderen lieten zich lekker verwennen. Na wederom een heerlijke diner was de eerste dag al voorbij gevlogen en konden we niet wachten tot de zon weer opkwam. 

Na een eerste dag vol nieuwe inzichten van onze coaches was het tijd voor dag 2. Eerst rustig wakker worden aan het ontbijt en daarna back to the drawing board! Het BMC en de Pimento Map stonden vandaag op het programma, een stevige boterham.De voormiddag werd volledig besteed aan Het Business Model Canvas om zoveel mogelijk in kaart te brengen wat onze deelnemers nodig hebben om van start te kunnen gaan met hun zaak. 

Na een korte lunch was het tijd om te starten aan de Pimento Map. Alles nog eens onder de loep nemen wat in het BMC is neergepend daarstraks. Na een risicoanalyse van hun ideeën was het weekend alweer om.  Het was al tijd om afscheid van elkaar te nemen, maar niet voor lang want er stonden nog een aantal sessies gepland. 

Na 2 dagen zo hard te werken met elkaar zat het er al op en wat een weekend was het. De beste begeleiding door onze starters coaches, Jolein en Pénélope, die we ons ooit konden wensen. De ideale locatie voor de optimale focus dankzij Voka en natuurlijk het perfecte gezelschap van al onze deelnemers. Het was een geslaagde editie en wie weet komt er nog wel één… 

SINC maakt deel uit van het TAKEOFFANTWERP_ ecosysteem. Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (UAntwerpen, AP Hogeschool Antwerpen, Antwerp Maritime Academy en KdG Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en BAAS. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen

Deze artikels vind je
misschien ook interessant

Tips & Tricks

5 tips om je sollicitatie te knallen

Tips & Tricks

Zo netwerk je als een pro (5 tips)

Stappenplan

Freelancen, hoe begin je daar nu aan?

Stappenplan

Hoe begin je een eigen onderneming als student?

Event

Innovation Days: Hackathon – Smart City